Wyjątkowe drugie śniadania pojawiły się na ławkach uczniów kl 3b, kiedy to obchodziliśmy w naszej klasie Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Tego dnia zajęcia odbyły się nieco inaczej, w celu uświadomienia dzieciom jak ważne jest codzienne zdrowe śniadanie, gdyż dzięki niemu jesteśmy zdrowi, pełni energii, co daje nam równy start w szkolnych obowiązkach. W takcie tych zajęć uczniowie poznali sposób działania mydła na podstawie doświadczenia, oraz zapoznali się z zasadą prawidłowego mycia rąk. Po krótkiej prezentacji zdrowej żywności, omówieniu „piramidy zdrowej żywności” i wymianie między dziećmi własnych doświadczeń i przemyśleń, przyszedł czas na wspólne śniadanie przy jednym dużym stole. Dzieci miały za zadanie przygotować zdrowe i pożywne kanapki, a efekt końcowy był SMACZNY!
wychowawca 3b : mgr Joanna Pawlak